woensdag 13 oktober 2010

hebben jullie dat ook wel eens..prijsvergelijk

zo'n dag dat je denkt ik let goed op de prijzen van de producten in de winkel.
Zo'n dag had ik vandaag, we moeten wat extra opletten wat we uitgeven.
Nu ga ik altijd naar de Aldi en daarna naar de C1000.
Manlief had netjes opgeschreven wat ik halen moest bij de C1000. Nu had ik zijn lijstje niet bekeken..
Maar eerst ging ik naar de Aldi.
Daar haalde ik onder andere:
 • bloemkool     €1,15
 • peren             €1,39
 • mandarijnen  €1,49
 • smeerkaas     €0.45
Kom ik bij de C1000 is de smeerkaas in de aanbieding .. 2 voor €1,-... ik balen!
Gelukkig ontdek ik nu (eigenlijk pech!) dat die van de Aldi nog steeds goedkoper is! al is het €0.05 cent..
de peren waren ook in de aanbieding, weet de prijs niet meer.. snel vergeten..net als de mandarijnen (die er ook nog mooier uitzagen! ..)
en de bloemkool, ik dacht toen ik de c1000 stond nog dat ik bij de Aldi €0,74 cent had betaald voor de bloemkool, nu schrik ik nu ik op de bon kijk: €1,15! en het ergste; bij de C1000 (waar ik was) was hij in de aanbieding per stuk voor €0.50 !!!! dan baal ik zo ...
Gelukkig heb ik nog wel aardappelschijfjes mee genomen voor €0.25 weliswaar op datum maar ze konden zo de vriezer in. En vlaaivulling in de aanbieding voor de helft van de prijs en nog 2 jaar te gaan op datum.
Ook hadden ze blueband boter heel goedkoop staan, maar die was ook bijna op datum... en in 3 dagen krijgen wij geen kuipje boter leeg..dus die maar laten staan.

Gister had ik ook al zoiets. Het is eigenlijk gewoon niet opletten van mij.
Ik kom op de markt en wil een brood kopen, ik dacht dat hij zei; €1,25 dus ik zeg doe maar (normaal heb ik altijd het 1 euro brood maar die was helaas op..dus dacht doe dan maar 1 andere) Nee zegt hij terwijl ik al een 1,25€ gegeven heb, het is €1,75... dan durf ik niet meer te zeggen laat maar (wel als het een veel duurder product is..stom natuurlijk!) veel te duur brood..
Even later in het postkantoor vraag ik om postzegels die ik kan bijplakken om van europazegels wereldzegels te maken.. zij denkt na en verkoopt mij een velletje van 10 cent en een velletje van 2 cent zegels.. Thuis gekomen vraag ik me af waar die 2 cent toch voor zijn, nu was het velletje ook maar 20 cent, maar toch als ik alles bij elkaar op reken ........dan is het veel te veel.. jammer van mijn geld.

Het leert mij weer dat het toch handig is om bepaalde prijzen uit het hoofd te leren.. zodat je beter kan vergelijken..
Hopelijk ben ik niet de enige, en gebeurd jullie dit ook.. ? ;)

7 opmerkingen:

 1. Ja hoor, dat gebeurt mij ook. Ook heb ik nog wel eens dat de dingen die ik zaterdag koop, die maandag erop in de aanbieding zijn, balen vind ik dat.
  Ik probeer ook steeds meer prijzen uit mijn hoofd te leren, maar dan nog gaat het wel eens mis.

  Succes verder.
  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier wordt thuis eerst alles doorgespit, folders internet. En dan alle winkels aflopen.
  Manlief is er ook een ster in. Inderdaad zonde van het geld. Als het in de aanbieding is wordt hier altijd een beetje gehamsterd vooral als het kan duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik let wel heel erg op de prijzen, maar volgens mij heeft iedereen dat wel hoor.
  Want wanneer zijn aanbiedingen echt aanbiedingen?
  Dat zie je weer met de smeerkaas.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor, dat overkomt iedereen wel denk ik. Vaak ben ik gewoon niet alert en denk ik later pas... ik had het terug moeten geven. Misschien moeten we iets langzamer handelen... zou dat helpen??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe herkenbaar, hoe herkenbaar. Daar kan ik ook oprecht van balen! Ik weet inmiddels de verschillen tussen de Lidl en de AH. Wij hebben nog drie supermarkten (en dat voor een klein dorp), maar daar ga ik niet heen, veel te duur. Of het moet echt schandalig veel goedkoper zijn.

  Soms koop ik het product bij de Lidl niet in de hoop dat het bij de AH goedkoper is. Soms is dat zo, maar soms ook niet. En dan heb ik echt geen zin meer om terug te gaan.

  Is dit echt een vrouwending?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij komt het bericht niet tevoorschijn over de kattenvraag. Het lijkt wel of je blog gesloten is dat scherm krijg ik door.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dat komt omdat ik hem weer verwijderd heb haha.. :) ik had het antwoord zelf al gevonden, maar wist niet dat hij dan wel op het dashbord bij iedereen komt..

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een bericht achterlaat, helemaal fijn wanneer je je naam achterlaat.